OM ADOPSJON

Ved å adoptere fra oss så hjelper du oss å hjelpe flere! Da frigjør du plass i ett av våre fosterhjem, som igjen gir oss muligheten til å hjelpe enda flere.
Alle våre dyr bor i fosterhjem, og vi er helt avhenging av at noen ønsker å adoptere, for å få plass til å hjelpe flere.

ADOPSJONSPROSESSEN VÅR:
Før adopsjon: Alle som ønsker å adoptere av oss må fylle ut vårt skjema for adopsjon. Vi tar så kontakt for en adopsjonssamtale over telefon, hvor vi snakker litt om hvilket dyr som kan passe best inn hos dere, samt hva dere ser for dere.

Vi gjør vårt aller beste for å finne det rette for-alltid-hjemmet for alle dyrene våre og vi gjør derfor alltid en vurdering av alle som ønsker å adoptere av oss, for å være sikker på at du er rett hjem for akkurat det dyret. Dyr har, i likhet med oss mennesker, unike personligheter, behov, energinivå, vaner og preferanser. Et fellestrekk har de imidlertid: de ønsker seg alle et trygt og permanent for-alltid-hjem. De fleste dyrene vi tar inn har vært hjemløse i enten kortere eller lengre perioder, eller har blitt forlatt av en tidligere eier. Vi prøver alltid å finne det dyret som passer best inn som nytt familiemedlem hos akkurat dere. Vi har i utgangspunktet ikke mulighet til å tilby noen å treffe dyrene våre før adopsjon, da alle bor i fosterhjem, men vi arbeider tett med våre fosterhjem og har nøye innsyn i personlighetene og preferansene til alle våre dyr.

Vi krever trygge uteområder til alle våre katter og adopterer ikke ut innekatter med mindre kattens helse krever det. For alle dyr som adopteres ut av oss, krever vi at ny eier har satt seg godt inn i artens behov og er forberedt på hva dyret vil kreve.

Reservasjon: Etter adopsjonssamtale har de som blir godkjent for adopsjon, mulighet til å reservere et dyr de ønsker å adoptere. Vi avtaler så dato for adopsjon forløpende når dyret er klar for å flytte og når det passer for alle parter. Alle våre dyr bor i fosterhjem, så det må passe for de også.

På adopsjonsdagen: Du må ha med eget reisebur når du kommer til adopsjonen. Ved adopsjon må du skrive under på en adopsjonskontrakt og være fylt 23 år. Vi krever at den som skal adoptere fra oss møter opp selv, du kan altså ikke sende noen andre for å hente dyret for deg. Adopsjonsansvarlig vil gå gjennom kontrakten med deg før signering. Vi benytter oss av et digitalt kontraktsystem, så signering vil foregå digitalt (på telefon eller laptop). Du vil få ditt eksemplar tilsendt som PDF på e-post.

Ved å skrive under på kontrakten sier du deg blant annet enig i å gi dyret et godt hjem i henhold til dyrevelferdsloven, at du tar dyret til veterinær dersom det blir sykt eller skadet, at du følger opp vaksinene til de som skal ha det, årlig helsesjekk, tannsjekk, samt at du kan tilby et hjem med tilgang til et trygt utemiljø for katten.

Ved adopsjonen får du med ditt eksemplar av kontrakten, dyrets helsebok og en matpakke (med fôr som dyret er vant til å spise), og selvfølgelig; dyret du nettop adopterte.

Oppfølging etter adopsjon: Etter adopsjonen vil vi ta kontakt for oppfølging etter ca. en uke og etter to måneder, for å høre hvordan det går med dere. Dette gjør vi for å forsikre oss om at alle parter er fornøyde og at både dere og dyret trives sammen. Etter dette setter vi selvfølgelig stor pris på oppdateringer med bilder fra dere i årene som kommer.

Hvis man skulle komme i en situasjon der man ikke lenger har mulighet til å ta vare på dyret man har adoptert, skal vi alltid kontaktes. Vi vil da være behjelpelig med å ta dyret i retur. Dette gjelder uavhengig av hvor lenge det er siden dyret ble adoptert.

Theodor adoptert fra oss 18.11.2023

ADOPSJON AV KATT:
Voksen katt: Adopterer du en katt fra oss som er eldre enn 6 måneder, vil den være helsesjekket, grunnvaksinert*, ormekurbehandlet, ID-merket med chip i nakken og ferdig kastrert.

Kattunger: Katter som er yngre enn 6 måneder vil være helsesjekket, grunnvaksinert*, ormekurbehandlet og ID-merket med chip i nakken. I adopsjonskontrakten for kattunger, forplikter ny eier seg til å sørge for kastrering av kattungen når den er mellom 6 og 8 måneder gammel. Du vil få med et eget kastreringsskjema i kontrakten som du må sørge for at veterinær signerer når katten har blitt kastrert. Denne skal sendes i retur til oss når det er gjennomført. Vi adopterer ikke ut kattunger før de er minst 12 uker gamle.

*Hvis katten ikke har rukket å blitt revaksinert (dose to av grunnvaksinen) før adopsjon, må ny eier sørge for at dette blir gjort, samt å sende bekreftelse på dette til oss. Av og til rekker vi ikke å gi begge doser av denne før adopsjonen. Grunnvaksineringen består av to doser som gis med 3-4 ukers mellomrom. Etter det vil vaksinering hvert år opprettholde beskyttelsen vaksinen gir mot sykdommer og den er viktig for at katter skal holde seg friske. Det er også viktig for å holde det generelle smittepresset i området nede.

ADOPSJON AV ANDRE DYR:
Adopterer man en kanin, et hamster, marsvin eller en rotte fra oss så trenger man ikke å vaksinere disse.
Kaniner er ved adopsjon kastrert og alle dyr er helsesjekket. Her gjelder også kravene om årlig helsesjekk og at du tar dyret til veterinær dersom det blir sykt eller skadd.
Man skal også med disse dyrene sette seg godt inn i artens behov og være godt forberedt før adopsjon.

ADOPSJONSGEBYR FOR KATT:
Voksne katter har et adopsjonsgebyr på kr 1800,-
Kattunger har et adopsjonsgebyr på kr 1500,-

ADOPSJONSGEBYR FOR ANDRE DYR:
Kaniner har et adopsjonsgebyr på 500,-
Rotter har et adopsjonsgebyr på 500,-
Hamster har et adopsjonsgebyr på 300,-

Ønsker du å gi noen av våre dyr et for-alltid hjem? Fyll ut adopsjonsskjemaet nedenfor, så tar vi kontakt så snart vi har mulighet.

Du vil få en bekreftelse på mail om at skjemaet er fylt ut riktig og sendt.
Hvis du ikke mottar denne e-posten betyr det at du ikke har fylt ut rikig e-postadresse i skjemaet.
Husk å sjekke søppelposten, da den noen ganger kan havne der. Har du ikke mottatt noe? Da bør du prøve å fylle ut skjemaet igjen, eller ta kontakt på vakt@trondelagdyrevern.no

You can find the english adoption form here.

* Ved å trykke send bekrefter du at all informasjon gitt ovenfor er presis og riktig.
Det vil også si at du er inneforstått med at uriktige opplysninger kan resultere i at du ikke får adoptere katt fra oss.
Du bekrefter også at du er inneforstått med at Trøndelag Dyrevern forbeholder seg all rett til å avslå søknaden din.