Elman-kulllet

Nå er vår første kattungesesong offisielt i gang! Vi i Trøndelag Dyrevern går vår første kattungesesong i møte og torsdag kom de første inn. I desember vant vi Elman Steinkjer sin konkurranse for frivillige organisasjoner og fikk 15 000,- kr i premie. Vi tenkte derfor at første gjengen skal få navn etter ansatte hos Elman. Kom med forslag!

Oppdatering 15. april: Kattungene har nå fått navn. De er satt inn på hvert enkelt bilde.

Vi er veldig spente på hva våren og sommeren vil medføre. Vi håper at alle som observerer det de antar er hjemløse katter tar kontakt. Vi bidrar gjerne til å forsøke å finne eier. Det er svært viktig at hunnkatter kommer inn før de føder ute. Kattunger som er født ute, og ikke får noen sosialisering, vil ha svært vanskelig for å kunne få et bra liv. Det haster alltid med å få inn drektige katter, kattemødre med barn og morløse kattunger. Om du vet at en hjemløs katt har født ute er det viktig at du ikke forstyrrer kattemor. Ikke vis henne at du vet hvor ungene er, for da vil hun normalt gjemme de på nytt. Det er viktig at man får oversikt over antall unger. Det er sjelden man ser alle samtidig. Om du ser en som er sort så kan det være at du bare ser en av flere sorte i gangen. Vi har opplevd dette flere ganger. Normalt er det tre til fem kattunger i et kull, men vi har tidligere erfaring i at det har vært opptil ni.

Ta kontakt med oss på vakt@trondelagdyrevern.no, send melding på Facebook eller ta kontakt på mobil 929 61 756. Vi kan komme med råd og få til en plan for innhenting.

Hvis du vil bidra så trenger vi alltid nye frivillige og spesielt fosterhjem! Les litt om det å være fosterhjem hos oss på vår nettside. https://trondelagdyrevern.no/bli-frivillig/