Tilråding – vedtas ikke

Næringskomiteens tilråding om ID-merking – vedtas ikke.

Nikolai slipper å lide mer. Hans liv var en kamp for å overleve. Hele livet hans var det.

Lunger som ikke fungerer, konstant diare, avføring som gror fast i bakbeina og gir etseskader, gjenklistrede øyne, en skrapet kropp uten kjøtt og uten muskler. Født ute av en hjemløs mor. Ingen tilgang på mat. Spiser alt som kan tygges. Fem måneder gammel og veier 800 gram. Lille tapre venn. Nikolai ble avlivet hos veterinæren etter han gikk i felle sammen med bror Niklas.

Vedtas ikke, står det i Næringskomiteens anbefaling til forslaget om obligatorisk ID-merking av katter. Tilrådingen kommer fra Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet

Hvorfor? Vi forstår ikke hvorfor man ikke vil gå inn for det. Den norske veterinærforening, Anicura Smådyr AS, Evidensia, NOAH – for dyrs rettigheter, Norsk dyrepleier- og assistentforening, Fredrikstad Dyrehospital m.fl har i tillegg til Trondelag Dyrevern sendt inn skriftlige innspill i forkant av tilrådingen.

Hvis det er slik katter skal ha det i Norge, kan dere stemme mot forslaget. Mener dere derimot at dette ikke er greit, så må dere stemme for forslaget. Dette handler ikke om at forslaget kommer fra opposisjonen.

Lidelsene er partipolitisk uavhengig. Dette handler om man mener at kattene skal fortsette å ha det slik. Hvis det er slik katter skal fortsette å ha det i Norge, kan dere stemme mot forslaget. Mener dere derimot at dette ikke er greit, så må dere stemme FOR forslaget om obligatorisk ID-merking

Hvis det er slik katter skal ha det i Norge, kan dere stemme mot forslaget. Mener dere derimot at dette ikke er greit, så må dere stemme for forslaget. Dette handler ikke om at forslaget kommer fra opposisjonen.

Det er 169 representanter på Stortinget. SV – Sosialistisk Venstreparti har 13, Venstre har åtte, Rødt har åtte og MDG har tre representanter. 85 stemmer trenger vi for å få flertall. Disse partiene har 32 stemmer. Om vi trekker fra disse partienes stemmer fra 85 så trenger vi 53 stemmer til som vil stemme for forslaget.

53 stortingsrepresentanter må i tillegg overbevises om at dette er riktig vei å gå. De har muligheten til å bestemme at kattene skal få en bedre fremtid. Det må være mulig å få gjennom dette! Det er i dag 39 dager til saken skal tas opp på Stortinget. Den er planlagt til 9. januar 2024.

Hjelp oss å påvirke disse! Vi MÅ få overbevist stortingsrepresentantene før de går til avstemming den 9. januar. Hjelp oss med å følge siden vår og dele innlegg frem til avstemmingen. Vi vil legge ut flere historier med de dyrene vi har møtt i vårt arbeid for hjemløse dyr. Nikolai slipper å fryse og sulte mer, men det er ikke nødvendig å la flere fødes til et liv som dette.

Link til behandlingen av saken: https://www.stortinget.no/…/Saker-og…/Saker/Sak/…

Hjelp oss å hjelpe flere ved å følge siden vår, del innlegget, støtt oss på Vipps 834610, send sms «Grasrotandelen 993177161» til 60000 for å gi din grasrotandel til dyrene våre.

Nikolai hadde nesten ikke lungekapasitet. Han kastet etter pusten. Han er antatt å være fem måneder og veide 800 gram.
Nikolai slipper å lide mer. Hans liv var en kamp for å overleve. Hele livet hans var det.
Niklas har greid seg. Han har klamydia, calici og mykoplasma. Han og søster Nikita må gjennom omfattende medisinsk behandling.
Se på håndleddet og labbene. De viser at han er mye eldre enn hva vekten tilsier. Underarm og overarm er helt uten kjøtt og muskler
Nikita gikk også i fella.
Det var 19,5 minusgrader.
Nikolai og Niklas
Nikolai
Etseskader etter langvarig diare på bakbenet til Niklas