1540 griser døde

Trøndelag Tingrett behandlet denne uken straffesaken mot Inderøy-bonden som står tiltalt for å ha unnlatt å mate, og gi nødvendig veterinærbehandling til sine griser. Det er ført bevis for at 1540 dyr døde i tiltaleperioden som er fra 1. oktober 2021 til 9. januar 2023. To uker før noen tok seg inn i fjøset ble også vannet koblet fra.

Fra Trønder-avisa 14.09.23:

«Politiet mener ifølge tiltalen at dyreholdet har sviktet på følgende områder:

  • Mangelfull behandling av sykdommer
  • Manglende sikring av binger, dører og luker slik at grisene kom løs og skadet seg selv eller andre griser
  • Mangelfullt renhold av husdyrrom, herunder unnlatelse av å fjerne døde griser
  • Mangelfull tilgang på mat av god kvalitet
  • Mangelfull tilgang til vann
  • Fravær av daglig tilsyn»

Politiadvokat og aktor Amund Sand avsluttet onsdag 1. november med sin sluttprosedyre med en påstand om straff på to år og ti måneders fengsel. Dommen faller tirsdag 14. november kl 13 i Steinkjer Tinghus. Link til